Postupy sestavování a vyhodnocování rozpočtu na příkladu nákladového střediska - Kocourková, Lenka (2021)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat současný přístup zvoleného nevýrobního podniku k řízení režijních nákladů prostřednictvím systému plánů a rozpočtů a na základě zhodnocení stávajícího přístupu navrhnout možnou optimalizaci tvorby a kontroly plnění rozpočtu. Teoretická část představuje shrnutí z oblasti rozpočtování, a to především se zaměřením na střediskové rozpočty. Získané poznatky jsou poté v praktické části aplikovány na provedení hodnotící analýzy stávajícího způsobu sestavování a vyhodnocování rozpočtu. Na základě zhodnocení jsou podniku doporučena možná zlepšení v této oblasti.