Železniční doprava v České republice - Hanispák, Lukáš (2021)
Cílem této práce je přiblížit nastavená pravidla železniční dopravy v síti Správy železnic. Čtenář v práci najde informace o principech modernizace tratí, možnostech vstupu na železnici, službách a v neposlední řadě také principy cenotvorby za využití železniční dopravní cesty. Ve druhé části je podrobněji rozebrán vývoj právě cen za využití železniční dopravní cesty a také krátké porovnání státního a soukromého dopravce. Práce taktéž vystihuje důležitost a výhodnost využívání systému ETCS. Data byla zpracována především ze zdrojů Správy železnic, Ministerstva dopravy a dalších.