Železniční doprava v České republice - Hanispák, Lukáš; Mervart, Michal, 1977-; Zelený, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této práce je přiblížit nastavená pravidla železniční dopravy v síti Správy železnic. Čtenář v práci najde informace o principech modernizace tratí, možnostech vstupu na železnici, službách a v neposlední řadě také principy cenotvorby za využití železniční dopravní cesty. Ve druhé části je podrobněji rozebrán vývoj právě cen za využití železniční dopravní cesty a také krátké porovnání státního a soukromého dopravce. Práce taktéž vystihuje důležitost a výhodnost využívání systému ETCS. Data byla zpracována především ze zdrojů Správy železnic, Ministerstva dopravy a dalších.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses