Athény jako destinace cestovního ruchu - Velebová, Tereza (2021)
Tato práce je zaměřena na zhodnocení Athén jako destinace cestovního ruchu. První kapitola teoretické části se věnuje základní charakteristice města a jeho historickému vývoji. Druhá část teorie je zaměřena na primární infrastrukturu, která zahrnuje atraktivity cestovního ruchu ve městě a okolí, a na sekundární infrastrukturu, která popisuje možnosti ubytování, stravování, nakupování a dopravy. Experimentální část je rozdělena na kvantitativní a kvalitativní výzkum v podobě dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů, které byly provedeny s návštěvníky Athén. Tato část sleduje strukturu návštěvníků včetně jejich motivace pro příjezd do Athén a hodnocení města návštěvníky. Poslední kapitolou tvoří SWOT analýza, která shrnuje poznatky z předchozích částí práce a vyhodnocuje silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby v oblasti cestovního ruchu v Athénách. Určení těchto čtyř faktorů by mohlo vést k dalšímu rozvoji cestovního ruchu v tomto městě.