Moderní platební instrumenty - Klicmanová, Terezie; Vyskočil, Michal; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na moderní platební produkty, které v České republice můžeme využívat k úhradě závazků a také k placení za zboží a služby. Úvodní část se zabývá informacemi o bezhotovostní ekonomice a bezhotovostních platbách, jejich stručným popisem, výčtu druhů a výhodách, případně nevýhodách. V práci nechybí ani stručný popis okamžitých plateb a plateb, které probíhají přes nebankovní instituce. Nejdůležitější část v práci tvoří informace o mobilních peněženkách. Práce analyzuje využití mobilních peněženek v České republice a také data z bank o tom, kolik klientů těchto bank používá mobilní peněženky. Práce porovnává tato data s celkovým počtem klientů jednotlivých bank. Pozornost je věnována také problémům spojeným s nemocí způsobenou virem SARS-CoV-2 při placení chytrými zařízeními.
Vedoucí práce: Michal Vyskočil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses