Pojistné podvody - Fišerová, Zuzana; Vyskočil, Michal; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na mezinárodní problematiku pojistných podvodů. Práce je rozdělená do dvou částí, a to na teoretickou část a na praktickou část. Úvodní kapitoly definují pojistný podvod včetně současné legislativní úpravy v České republice a jednotlivých typů pojistných podvodů. Následně vymezuje důvody páchání a detekci pojistných podvodů. Praktická část se zabývá vývojem pojistných podvodů podle České asociace pojišťoven a podle Policie ČR. Díky této analýze dále uvádí možné důsledky a trendy pojistných podvodů. Součástí bakalářské práce je i analýza dotazníkového šetření. Závěr se věnuje celosvětové pandemii COVID-19 a jejím dopadům na pojistné podvody.
Vedoucí práce: Michal Vyskočil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses