Zahraničná politika Edvarda Beneša v rokoch 1938–1948 - Timková, Viktória; Veselý, Zdeněk, 1950-; Voráček, Emil, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cieľom mojej diplomovej práce je analýza piatich špecifických prípadov zo zahraničnej politiky Edvarda Beneša. Práca sa sústreďuje na posledných 10 rokov jeho života. Prvá kapitola udáva teoretické východisko práce pozostávajúce z teórie zahraničnej politiky, teórie rozhodovacích procesov a krátkej osobnostnej charakteristiky Beneša. Druhá kapitola sa sústreďuje na roky 1938 - 1942, ktoré sú charakteristické strasťami so spojencami. Tretia kapitola analyzuje rozpätie rokov 1942 - 1946, ktoré bolo obdobím Benešovho veľkého boja za zaistenie vnútornej i vonkajšej bezpečnosti povojnového Československa. Štvrtá kapitola sa sústreďuje na posledné dva roky jeho politickej kariéry, ktorým dominuje finálna prehra demokracie v podobe komunistického prevratu v 1948, tzv. 'Víťazného februára'.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses