Rozdíly v motivaci pracovníků různých věkových kategorií ve vybrané organizaci - Bošanská, Denisa Patricie (2017)
Práce je zaměřena na motivaci v pracovním prostředí a její rozdíly dle věkových kategorií. Dílčí cíle jsou: zjištění věkového složení zaměstnanců, popis a analýza motivační struktury různých věkových kategorií, vypracování motivačního systému pro management organizace. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, které souvisí s motivací, teoriemi motivace a tříděním věkových skupin. Uvedené pojmy v teoretické části byly nezbytné pro vypracování praktické části, ke které mi sloužil i dotazníkový výzkum. V druhé polovině praktické části jsem vyhodnotila a interpretovala získaná data z výzkumu pomocí popisné statistiky. Výsledky získané z dotazníkového šetření jsou porovnány s teoretickými poznatky a na základě těchto výsledků jsem vypracovala doporučení motivačního systému pro management vybrané organizace