Rozdíly v motivaci pracovníků různých věkových kategorií ve vybrané organizaci - Bošanská, Denisa Patricie; Hiršová, Miloslava, 1950-; Bednářová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Práce je zaměřena na motivaci v pracovním prostředí a její rozdíly dle věkových kategorií. Dílčí cíle jsou: zjištění věkového složení zaměstnanců, popis a analýza motivační struktury různých věkových kategorií, vypracování motivačního systému pro management organizace. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, které souvisí s motivací, teoriemi motivace a tříděním věkových skupin. Uvedené pojmy v teoretické části byly nezbytné pro vypracování praktické části, ke které mi sloužil i dotazníkový výzkum. V druhé polovině praktické části jsem vyhodnotila a interpretovala získaná data z výzkumu pomocí popisné statistiky. Výsledky získané z dotazníkového šetření jsou porovnány s teoretickými poznatky a na základě těchto výsledků jsem vypracovala doporučení motivačního systému pro management vybrané organizace
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: motivace; seberealizace; vývojová psychologie; management [obor bakal. práce]; Maslowova teorie potřeb; Vroomova teorie; Herzbergova teorie; bakalářské práce; motivation (psychology); self-realization; developmental psychology; bachelor's theses