Finanční hospodaření Nemocnice Strakonice, a.s. : součást holdingu Jihočeské nemocnice, a.s. - Růžičková, Pavla (2017)
Diplomová práce si klade za cíl stanovit pořadí nemocnic patřící do holdingu Jihočeské nemocnice, a.s. z pohledu ekonomického. Především je brán zřetel na umístění Nemoc-nice Strakonice, a.s. v porovnání s ostatními nemocnicemi. Pro naplnění hlavního cíle je zapotřebí splnit dva dílčí cíle. Prvním dílčím cílem je zhodnocení finančního zdraví dané nemocnice v letech 2007 až 2014. Pro splnění tohoto cíle jsou využity základní ukazatele finanční analýzy, přičemž je sledován vývoj těchto ukazatelů v čase. V práci jsou navíc aplikovány bankrotní a bonitní modely pro souhrnné posouzení finančního zdraví. Druhým dílčím cílem je porovnání dané nemocnice s ostatními nemocnicemi v rámci holdingu prostřednictvím metod mezipodnikového srovnávání. Výsledkem těchto metod bude určení pořadí jednotlivých nemocnic v letech 2007 až 2014.