Dopad finanční a hospodářské krize na Německo - Kremerová, Kristýna; Jiránková, Martina, 1967-; Straková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na interpretaci dopadů finanční a hospodářské krize (2008/2009) na Spolkovou republiku Německo. S pomocí vybraných makroekonomických ukazatelů porovnává situaci v zemi před krizí, její průběh a v jakém stavu Německo z krize vyšlo. Dále tento vývoj porovnává s vybranými světovými ekonomikami. Zaměřuje se také na obsahovou analýzu protikrizových opatření státu, hlavně tzv. "Konjukturní balíčky", a nutné zásahy do bankovního sektoru. Následně hodnotí výši a vývoj veřejného hrubého dluhu. V závěru se práce zaměřuje na analýzu země podle metody "Macroeconomic Imbalance Procedure".Závěry v naší práci naznačují, že se Spolkové republice Německo z krize podařilo poměrně rychle zotavit, stále ji však trápí makroekonomické nerovnováhy.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses