Management pacienta s diagnózou porucha autistického spektra - Honnerová, Věra; Lešetický, Ondřej; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce je zaměřena na management pacienta s diagnózou porucha autistického spektra. Cílem této práce je přiblížení diagnózy porucha autistického spektra, identifikace a kvantifikace nákladů u konkrétního pacienta pomocí metody „Cost of Illness“ ze strany zdravotní pojišťovny a konkrétního pacienta s poruchou autistického spektra za tři roky od stanovení jeho diagnózy a nakonec zhodnocení úrovně informovanosti rodičů dětí s autismem v otázkách problematiky poruch autistického spektra pomocí dotazníkového šetření. Výstupem práce je vyčíslení přímých nákladů zdravotní pojišťovny a osobních nákladů samotného pacienta spojených s diagnózou a léčbou autismu, dále také průzkum v podobě dotazníkového šetření, který byl určen pro rodiče dětí s poruchou autistického spektra.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: autismus; náklady; zdravotní pojišťovny; pacienti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; autism; costs; health insurance companies; patients; master's theses