Strategie podniku - Pašavová, Michaela (2017)
Cílem diplomové práce je provedení strategické analýzy, která se opírá o externí a interní analýzu. Strategická analýza je aplikovaná na Obchodní družstvo Soběšice, které se zabývá zemědělskou výrobou. Zpracování zahrnuje teoreticko-metodologickou a praktickou část. Diplomová práce obsahuje PEST analýzu, metodu 4C, analýzu odvětví, Porterův model pěti sil, VRIO analýzu, finanční analýzu a SWOT analýzu. Práce obsahuje ucelený pohled současného stavu podniku a jeho okolí. Výstupem je zpracování strategie pro budoucí vývoj podniku.