Strategie podniku - Pašavová, Michaela; Kovář, František, 1940-; Trnka, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem diplomové práce je provedení strategické analýzy, která se opírá o externí a interní analýzu. Strategická analýza je aplikovaná na Obchodní družstvo Soběšice, které se zabývá zemědělskou výrobou. Zpracování zahrnuje teoreticko-metodologickou a praktickou část. Diplomová práce obsahuje PEST analýzu, metodu 4C, analýzu odvětví, Porterův model pěti sil, VRIO analýzu, finanční analýzu a SWOT analýzu. Práce obsahuje ucelený pohled současného stavu podniku a jeho okolí. Výstupem je zpracování strategie pro budoucí vývoj podniku.
Vedoucí práce: František Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; externí analýza; interní analýza; diplomové práce; strategic planning; master's theses