Strategie podniku - Havrdová, Jitka (2017)
Tato diplomová práce je pomyslně rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou zpracovány poznatky o strategiích, jejich řízení, možnostech, přístupech, o konkrétních analýzách od různých tuzemských a zahraničních autorů. Praktická část se následně zabývá zpracováním strategických analýz na konkrétní podnik, tedy na společnost DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. V práci jsou použity analýzy jako Porterův model pěti sil, analýza odvětví, PEST analýza, finanční analýza a marketingový mix. Cílem práce je provést kompletní strategickou analýzu podniku a navrhnout konkrétní strategii pro budoucí příznivý vývoj.