Úloha USA v Sýrskej občianskej vojne - Raisová, Paulína; Havlová, Radka, 1975-; Volenec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
V Sýrii sa nenásilné povstanie proti autokratickému vládcovi vyvinulo do brutálnej občianskej vojny, ktorá vtiahla do svojich neutíchajúcich bojov aj regionálne a svetové mocnosti. Cieľom práce je analyzovať vývoj postoja Spojených štátov voči sýrskemu konfliktu a zhodnotiť vplyv ich intervencie na celkovú dynamiku konfliktu. Analýza hodnotí diplomatické pôsobenie USA v medzinárodnom spoločenstve, ako aj pôsobenie priamo v mieste konfliktu, v Sýrii.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses