Investiční prostředí Nizozemska - Fedoranyč, Maria (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze investičního prostředí Nizozemska z pohledu zahraničních investorů. Je zde popsána stručná historie země, její obyvatelstvo, geografická poloha a prostředí, a především její ekonomické sektory: zemědělství, průmysl a služby, a zahraniční obchod. Hlavním cílem práce je vybrat faktory a charakteristiky Nizozemska, které mohou ovlivnit rozhodování zahraničních investorů při úvahách o vstupu na nizozemský trh, přehledně je strukturovat do kategorií a popsat. Tohoto cíle je dosaženo aplikací PEST analýzy na množství informací získaných z převážně nizozemských a evropských zdrojů. Souvisejícím cílem je vytvoření uceleného obrazu země, popis jejích základních charakteristik a historie a její atraktivity i pro čtenáře, který nemá hlubší znalosti z oblasti mezinárodního obchodu, investic ani Nizozemska.