Implementace Business Intelligence řešení nad daty z provozu parkoviště - Machat, Sebastian; Maryška, Miloš; Espinoza, Felix; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Nedá se očekávat, že by v blízké budoucnosti problematika parkování a správy parkovišť, s ohledem na rostoucí prodeje automobilů a nedostatek prostoru v cílových destinacích, měla ztrácet na významu. Obdobně je Business Intelligence v podnikovém prostředí jedním z pokračujících trendů a ač prochází vývojem, jeho podstata zůstává stejná. Poté, co se na prvních parkovištích začaly objevovat parkovací navigační systémy, bylo jasné, že na základě jejich výstupů bude možné zjistit nové informace jak o využití parkovací plochy, tak o chování řidičů. Tato práce se věnuje právě získání takových dat z parkovacího navigačního systému a jejich prvotnímu zpracování pomocí nástrojů BI. Proto se zde po teoretickém úvodu do problematiky BI a řízení BI projektů představí navigační systémy parkoviště a samotné plochy řešeného parkoviště. Následují detaily sběru dat o nich a zpracování dat z navigačního systému tak, aby byl vytvořen a naplněn datový sklad. Nad ním je následně navržena a implementována analytická vrstva a reporty odpovídající požadavkům ze strany vlastníka parkoviště. Protože datový sklad obsahuje celou řadu dalších dat s předpokládaným dalším analytickým potenciálem, například prostřednictvím nástrojů dolování dat, je součástí práce i stanovení výzkumné otázky, které je na základě získaných dat prostřednictvím statistické analýzy potvrzena či vyvrácena.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses