Trh fotovoltaické energie v ČR - Lindovský, Jan; Průša, Přemysl, 1980-; Sýkora, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem bakalářské práce je analýza trhu s fotovoltaikou v ČR a následně rozhodnout, zda se v dnešních podmínkách trhu vyplatí investorovi investovat do výstavby fotovoltaické elektrárny. První část je věnována charakteristice obnovitelných zdrojů energie se zaměřením na fotovoltaiku. Následně se práce zabývá legislativním rámcem a systémem podpory ze strany státu. Praktická část je zaměřena na podnikatelský plán fotovoltaické elektrárny. V této části jsou popsány veškeré aspekty, které je třeba zvážit při realizaci takového projektu. Nejprve jsou zde zmíněny nefinanční faktory jako výběr místa výstavby či volba správného dodavatele projektu a následně je zde popsán finanční plán a výpočet doby návratnosti investice společně s výši výnosnosti.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses