Fenomén “podnikatelských politických stran” v evropském a českém kontextu - Hudcová, Nikola; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Hlavním cílem diplomové práce je představit nový fenomén, kterým je podnikatelská politická strana. Jedná se o organizační typ politické strany. První kapitola se věnuje pojmu politická strana a vývoji organizačních typů. Druhá kapitola popisuje charakteristické znaky podnikatelské strany a zabývá se podnikatelskými stranami v Evropě: Vzhůru Itálie, Svaz demokratického středu, Pozitivní Slovinsko a Tvoje hnutí. Poslední kapitola je zaměřena na podnikatelské strany v České republice: Věci Veřejné a ANO. Obě strany jsou analyzovány v jednotlivých oblastech, které jsou charakteristické pro tento typ strany. Na základě porovnání těchto dvou stran určuji faktory, které jsou klíčové pro úspěch podnikatelské politické strany v českém prostoru.
Vedoucí práce: Jan Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses