Ekonomická diplomacie České republiky v Číně - Zelená, Kateřina (2016)
Diplomová práce Ekonomická diplomacie České republiky v Číně spojuje dvě aktuální a hojně diskutovaná témata - ekonomickou diplomacii a Čínu. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole se na ekonomickou diplomacii díváme z obecného hlediska - definice, modely řízení. Druhá kapitola se zaměřuje na ekonomickou diplomacii v podmínkách ČR. Následně se práce zabývá vzájemnými ekonomickými vztahy mezi ČR a Čínou s důrazem na zahraniční obchod. Čtvrtá kapitola se zabývá aktivitami tuzemské ekonomické diplomacie v Číně, pomocí dotazníkového šetření a SWOT analýzy je zhodnocen její současný stav.