Potenciál kavárenství v Praze - Bražinová, Veronika (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá kavárenstvím v Praze. V teoretické části se nachází popis vývoje kavárenství ve světě a v České republice. Dále se zde nachází kapitoly věnované kávě, protože je to hlavní produkt kaváren. Do praktické části práce bylo vybráno šest kaváren, které byly popsány a s jejich majiteli nebo provozními byl osobní rozhovor, pro získání informací k analýze nabídky kavárenského trhu. V závěru je dotazník pro potenciální zákazníky, podle jejichž odpovědí byl vytvořen produkt kavárna.