Ranking finanční výkonnosti firem žebříčku '100 NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH FIREM ČR' - Holický, Martin (2017)
Diplomová práce se zabývá rankingem finanční výkonnosti firem za období 2011 až 2015. Hlavním cílem práce je návrh vlastního rankingu, který bude komparovat společnosti na základě ukazatelů finanční analýzy. Ranking bude obsahovat sedm modelů a ukazatelů, jež komplexně zhodnotí důležité ekonomické oblasti podniku i jeho okolí. Hodnotícími znaky jsou vybrané bankrotní a bonitní modely, absolutní a relativní ekonomická přidaná hodnota (EVA), čistá současná hodnota (NPV). Dílčím cílem je sestavení sedmi samostatných žebříčků, které za pomoci metody jednoduchého součtu po-řadí a metody vzdálenosti od fiktivního objektu vytvoří konečný návrh rankingu.