Ranking finanční výkonnosti firem žebříčku '100 NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH FIREM ČR' - Holický, Martin; Hajdíková, Taťána; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zabývá rankingem finanční výkonnosti firem za období 2011 až 2015. Hlavním cílem práce je návrh vlastního rankingu, který bude komparovat společnosti na základě ukazatelů finanční analýzy. Ranking bude obsahovat sedm modelů a ukazatelů, jež komplexně zhodnotí důležité ekonomické oblasti podniku i jeho okolí. Hodnotícími znaky jsou vybrané bankrotní a bonitní modely, absolutní a relativní ekonomická přidaná hodnota (EVA), čistá současná hodnota (NPV). Dílčím cílem je sestavení sedmi samostatných žebříčků, které za pomoci metody jednoduchého součtu po-řadí a metody vzdálenosti od fiktivního objektu vytvoří konečný návrh rankingu.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: výkonnost podniku; úpadek podniku; management [obor dipl. práce]; ranking; bonitní modely; hodnota podniku; diplomové práce; industrial productivity; business failures; master's theses