Dopady ukrajinské krize na zahraniční a bezpečnostní politiku EU ve východní Evropě - Hejret, Richard (2017)
Zhodnocení současné zahraniční a bezpečnostní politiky EU v regionu východní Evropy a analýza dopadů ukrajinské krize na její podobu, dále návrh možných scénářů budoucí bezpečnostní strategie, spočívající například v užší spolupráci jednotlivých členských zemí a užší spolupráci mezi EU a NATO nebo mezi EU a Ruskou federací.