Motivace a vedení zaměstnanců v malé organizaci - Tomek, Pavel; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Drahošová, Viktoria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Práce se zabývá tematikou firemního managementu v pojetí vedení a motivování zaměstnanců a spolupracovníků dané firmy. Pro ucelení tématu je teoretická část práce pojímána jako sumarizace základních poznatků o vedení a motivování jednotlivců v oblasti managementu a rozličných organizacích. Je zde postihnut nejen vývoj historického pojetí managementu a jednotlivé motivační teorie, ale i základní klíčové poznatky z oblasti komunikace, která se ve vedení jedinců organizací jeví jako rozhodující faktor úspěšného vedení. V praktické části práce představuje autor výzkumné dotazníkové šetření u vybrané organizace, kde se jak z hlediska kvalitativního, tak kvantitativního úhlu pohledu zaměřuje na charakter vedení a motivování zaměstnanců současného prodejního týmu. Na podkladě zjištěných výsledků tohoto šetření prezentuje v samotném závěru práce návrhy a doporučení na celkové zlepšení v procesu vedení a motivování zaměstnanců zkoumaného pracoviště v pojetí nezbytnosti těchto změn pro zvýšení ziskovosti obratu této společnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses