Zdravotně orientovaný cestovní ruch České republiky - asistovaná reprodukce - Krucká, Martina; Valentová, Jana; Kvěch, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomové práce si klade za cíl zhodnotit pozici České republiky v oblasti zdravotně orientovaného cestovního ruchu se zaměřením na asistovanou reprodukci. Tento dynamicky se rozvíjející obor do České republiky láká pacienty ze zahraničí zejména díky nižší ceně a dostupnější lékařské péči. V jednotlivých kapitolách jsou teoreticky vymezeny: zdravotně orientovaný cestovní ruch, fungování cestovních kanceláří a agentur, vybrané marketingové metody a problematika asistované reprodukce. V analytické části je podrobně popsána nabídka České republiky na zkoumaném trhu, vyhodnoceno dotazníkové šetření zkoumající spotřebitelské chování pacientů kliniky asistované reprodukce jako turistů a sestavena SWOT analýza České republiky v oblasti nabídky umělého oplodnění. V závěru práce je navržen produkt léčebného cestovního ruchu zahrnující umělé oplodnění a způsoby distribuce vytvořeného produktu.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses