Boj o Kašmír - Volochová, Lucia; Volenec, Otakar; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou Kašmírskeho konfliktu. Cieľom predkladanej práce je pomocou historicko-analytickej metódy prísť na možné riešenie tohto teritoriálneho sporu trvajúceho od roku 1947. V teoretickej časti je vysvetlený pojem konflikt v medzinárodných vzťahoch, ktorý je fundamentálny v celej práci. Ďalšie kapitoly sú venované koreňom sporu a jeho následnej eskalácii až po súčasný stav. Dôležitou časťou práce je vývoj aktérov v jadrové veľmoci ako aj postoj jednotlivých zúčastnených.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses