Šikana v pracovněprávních vztazích - Žák, Jakub; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Problematika šikany v pracovněprávních vztazích je stále velmi aktuálním tématem. Hlavním cílem této práce je prokázat, že výskyt šikany v českých pracovněprávních vztazích stále není na ústupu a navzdory veškeré snaze o jeho vymýcení neustále vzrůstá. V prvních dvou kapitolách jsou nejprve definovány základní pojmy, které jsou s problematikou šikany úzce spjaty a následně je zkoumána její dosavadní právní úprava na rovině mezinárodní, evropské i vnitrostátní. Výsledkem třetí kapitoly je ucelený souhrn dostupných prostředků, kterými se může oběť diskriminace či šikany na pracovišti bránit. Praktická část, která se opírá o průzkum z let 2011, 2013 a 2015, se zabývá výskytem jednotlivých projevů šikany v českých pracovněprávních vztazích, průměrnou frekvencí a délkou trvání těchto projevů a způsoby, jak při řešení šikany na pracovišti její oběti postupují.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses