Taliansko - české kultúrne štandardy v študijnom a pracovnom prostredí a ich komparácia - Šimaliaková, Bronislava; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Pieralli, Andreas; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavnou témou diplomovej práce sú kultúrne odlišnosti medzi Talianmi a Čechmi v študijnom a pracovnom prostredí. Cieľom práce je identifikovať české kultúrne štandardy z pohľadu Talianov, ktorí študovali alebo pracovali v Českej republike. K tomuto účelu bola použitá metóda kritických udalostí založená na kvalitatívnych rozhovoroch s talianskymi respondentmi. Diplomová práca skúma existenciu kultúrych rozdielov medzi talianskou a českou kultúrou vo vzťahu študenta a profesora a zamestnanca a zamestnávateľa. Práca sa okrem samotného výskumu zaoberá aj kultúrou, dôležitosťou interkultúrnej komunikácie a kultúrnymi dimenziami a štandardami. Práca sa zaoberá taktiež analýzou Českej republiky po jej sociálne - ekonomickej stránke. V závere práce sú uvedené odporúčania smerované Talianom a Čechom pre uľahčenie ich vzájomnej spolupráce v študijnom a pracovnom prostredí.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses