Cestovní ruch ostrovních oblastí Španělska (se zaměřením na Baleáry) - Voska, Martin (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na cestovní ruch ve Španělsku se specializací na Baleárské ostrovy. Cílem této práce je analýza cestovního ruchu na Baleárských ostrovech. Část práce se soustředí na nabídku atraktivit těchto ostrovů, jejich ubytovací kapacity a definuje jakým způsobem je cestovní ruch na ostrovech podporován. Zkoumána je také návštěvnost ostrovů a historický vývoj příjezdů na souostroví. Součástí práce je i prozkoumání konkurenceschopnosti ostrovů na českém trhu pomocí dotazníkového šetření a porovnání nabídky cestovních kanceláří. Na konci práce je provedena SWOT analýza této destinace.