Manažerské rozhodování o udržitelném rozvoji dopravy ve vybraném regionu - Polena, Lukáš; Černý, Jan, 1935-2020; Přibyl, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Práce je zaměřena na udržitelný rozvoj dopravy regionu Třeboňsko. Tento region je specifický nízkou hustotou zalidnění a klesající populací, významným sezónním cestovním ruchem a vysokou mírou ochrany přírody a krajiny. V práci je použito několik různých metod a metodických přístupů pro rozhodnutí a pro návrh jednotlivých opatření v osobní dopravě, která společně utvářejí celistvý koncept udržitelného rozvoje dopravy ve zvoleném území. Práce navrhuje opatření v dopravní infrastruktuře (rozšíření infrastruktury pro nemotorovou dopravu, zvýšení bezpečnosti a propustnosti provozu a další) a ve veřejné dopravě (zvýšení ekonomické efektivity, zlepšení dopravní obslužnosti, informování obyvatel o nekonvenčních možnostech dopravy a o jejich realizaci). Obecně pojatá opatření práce lze implementovat v území s podobnými vlastnostmi.
Vedoucí práce: Jan Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: doprava; udržitelný rozvoj; rozhodování; Česká Třebová (Česko : oblast); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; transportation; sustainable development; decision making; Česká Třebová Region (Czechia); master's theses