Česko-britské kulturní standardy : komparace pracovních a obchodních vztahů - Bajerová, Kamila (2017)
Cílem této páce je identifikovat a zhodnotit kulturní standardy na pracovišti a v obchodním prostředí z pohledu Čechů, kteří žili, či žijí ve Velké Británii, nebo jsou s Brity dlouhodobě v pracovním a obchodním styku. Teoretická část práce se zabývá teorií kultury, kulturními dimenzemi a oblastmi interkulturní spolupráce. Praktická část podává základní socioekonomickou a historickou analýzu Velké Británie. Výzkum práce je proveden podle metody identifikace kulturních standardů pomocí hloubkových rozhovorů. Zjištěné standardy jsou analyzovány na základě teoretických východisek a socioekonomického kontextu Velké Británie. V neposlední řadě autorka podává doporučení pro Čechy chystající se pracovat nebo obchodovat s Brity.