Dopady uvalení ekonomických sankcí na Ruskou federaci v souvislosti se záborem Krymu - Vlčková, Kateřina; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Rusko se od roku 2014 potýká se sankcemi, které na něj byly uvaleny v souvislosti se záborem Krymu. Účelem těchto sankcí, jež jsou cíleny na specifické sektory ruské ekonomiky, je způsobit Rusku tak vysoké náklady, které ho přimějí opustit ukrajinské území. Tato práce analyzuje dopady ekonomickych sankcí na ruskou ekonomiku a vyhodnocuje příčiny současné ruské krize. Situace se pro Rusko mnohem více zdramatizovala díky propadu cen ropy, které současné krizi významně přispívají.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses