Pôvod tovaru z colnej perspektívy - Kašuba, Jakub; Novák, Radek, 1960-; Pokorný, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práca sa venuje problematike pôvodu tovaru a jeho významu v colníctve a medzinárodnom obchode. Cieľom práce je v ucelenej forme popísať základné princípy či pravidlá pri určovaní pôvodu tovaru. Vedľajším cieľom práce je potvrdiť či vyvrátiť predpoklad, že podvody na pôvode tovaru sa sústreďujú najmä na oblasť nepreferenčného pôvodu. Prvá časť práce vysvetľuje základné pojmy v colníctve. V druhej časti je analyzovaný nepreferenčný a preferenčný pôvod tovaru. Posledné dve časti práce sa zameriavajú na teoretické a praktické aspekty podvodov na pôvode tovaru.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses