Nástrahy sociálního inženýrství, prevence a ochrana - Rytychová, Jana (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sociálního inženýrství, a to zejména z pohledu hrozeb, které představuje pro společnosti v dnešní době. Mimo objasnění samotného pojmu má práce také za cíl seznámit s nejběžnějšími nástroji a metodami sociálního inženýrství, s ohledem na rozmach informačních technologií, který pro daný obor představuje zlatý věk. Výstupem mé práce je pak zobecněný manuál pro manažera. Ten bude tvořit základní kámen nastavení informační bezpečnosti a bude pomyslnou protiváhou k identifikovaným hrozbám a také jako možná pomůcka pro školení zaměstnanců.