Nástrahy sociálního inženýrství, prevence a ochrana - Rytychová, Jana; Hejda, Jan, 1955-; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sociálního inženýrství, a to zejména z pohledu hrozeb, které představuje pro společnosti v dnešní době. Mimo objasnění samotného pojmu má práce také za cíl seznámit s nejběžnějšími nástroji a metodami sociálního inženýrství, s ohledem na rozmach informačních technologií, který pro daný obor představuje zlatý věk. Výstupem mé práce je pak zobecněný manuál pro manažera. Ten bude tvořit základní kámen nastavení informační bezpečnosti a bude pomyslnou protiváhou k identifikovaným hrozbám a také jako možná pomůcka pro školení zaměstnanců.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: informační bezpečnost; kyberterorismus; sociotechnika; phishing; baiting; management [obor bakal. práce]; sociální inženýrství; tailgating; pretexting; baiting; penetrační test; bakalářské práce; information security; cyberterrorism; sociotechnics; phishing; bachelor's theses