Machine learning a moderní Javascript - Nepomucký, Pavel; Chudán, David; Zeman, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Předmětem této diplomové práce je využití programovacího jazyka JavaScript v oblasti machine learning. Součástí práce je implementace webové aplikace. Webová aplikace obsahuje implementaci tří různých úloh pomocí javascriptové knihovny Tensorflow.js. V rámci práce je popsána oblast machine learning, včetně základní terminologie neuronových sítí. Praktická část obsahuje ukázky implementace vlastní neuronové sítě pro úlohu lineární regrese, klasifikaci čísel a klasifikací obrázků. Na úlohách s klasifikací obrázků je popsáno, jak lze využít již předtrénované modely neuronových sítí a pomocí rozhraní Keras je využít ve webové aplikaci. Implementované úlohy jsou vyhodnoceny včetně jejich použitelnosti do budoucna. Zároveň jsou popsány i problémy, se kterými se autor během implementace setkal.
Vedoucí práce: David Chudán
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses