Postavení firmy VW ve světové ekonomice - Dohnalová, Barbora (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o automobilovém průmyslu se zaměřením na firmu Volkswagen Group (AG). V první části je popsán automobilový průmysl, jeho historie a současné trendy a změny v tomto odvětví. Dále je zde rozebrána historie automobilky Volkswagen. Druhá část je zaměřena na koncern Volkswagen Group (AG), konkrétně na postavení této firmy v globální ekonomice a její současný vývoj. Je zde také popsána aféra s emisemi (Dieselgate) společnosti VW z roku 2015. Třetí část se věnuje shrnutí ve formě SWOT analýzy a budoucím perspektivám vývoje firmy. Výsledkem práce by mělo být zhodnocení, zda si firma své postavení stále udržuje či zda došlo k jeho zpochybnění v posledních letech.