Analýza současné opozice v Rusku - Mašková, Denisa; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Klokava, Anfisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce se zaměřuje na analýzu současné opozice v Rusku. Pozornost se soustředí především na podmínky pro existenci a činnost opozice vytvořené vládní garniturou, včetně účelových proměn platné legislativy a jejím vlivům na stav současné opozice. Dále si práce klade za cíl zmapovat klíčové opoziční subjekty a zjistit, jaký je charakter současné opozice, zda-li nabízí liberálně-demokratickou alternativu k existujícímu režimu či nikoliv. V neposlední řadě práce pomocí výzkumů veřejného mínění zkoumá, zda ve společnosti existuje prostor pro opozici a jak je opozice ve společnosti zakotvena. Práce představuje příspěvek k diskuzi vzhledem k charakteru současného režimu v Rusku a k reálným možnostem jeho změn v blízké budoucnosti, protože pro pochopení systému a jeho fungování je důležitá analýza opozice, jak z hlediska podmínek jejího fungování, tak jejího zakotvení ve společnosti a ideového zaměření.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses