Význam nizkonákladových společností v letecké dopravě - Dvořák, Jakub; Vošta, Milan, 1962-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce analyzuje dopad vstupu nízkonákladových dopravců na využití primárních a sekundárních letišť. K tomu využívá analýzy vybraných letišť v Itálii, Německu, Norsku a Švédsku a následné komparace ve vývoji napříč regiony. Prostor je věnován historii a liberalizaci trhu letecké dopravy a následnému vzniku nízkonákladových dopravců. Poté vlivu těchto společností na rozvoj sekundárních letišť a letištím samotným. Analýza primárních a sekundárních letišť ve třech geograficky odlišných regionech umožňuje komparaci vývoje obou skupin letišť a identifikaci vlivu nízkonákladových leteckých společností v různých oblastech Evropy.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses