Struktura a trendy finančního zajištění exportu českých společností - Šiková, Marie (2017)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu struktury a trendů finančních a zajišťovacích prostředků využívaných při mezinárodních obchodních operacích v České republice na příkladu Československé obchodní banky, a.s. a Exportní garanční a pojišťovací společnosti, a.s. a zhodnotit, jaké služby v této oblasti nabízejí na českém trhu svým klientům. Z této analýzy jsou pak následně vyvozeny závěry a navžena doporučení na zlepšení nabídky bankovních produktů a služeb těchto vybraných finančních společností.