Ekonomické limity státního kapitalismu a jejich vliv na mezinárodní politiku velmocí - Stehlíková, Jana; Hnát, Pavel, 1981-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Státní kapitalismus představuje ekonomický režim, který si zvolila Čína ve snaze podpořit ekonomický růst při současném ponecháním si kontroly nad domácím trhem. Hospodářský růst, který z Číny v uplynulých dekádách učinil světovou hospodářskou velmoc, by mohl vést k mylné představě o účinnosti tohoto modelu. Jelikož státní kapitalismus vlivem řady ekonomických limitů nepředstavuje prostředek k zajištění trvalého hospodářského růstu, předkládaná diplomové práce analyzuje dopady ekonomických limitů ovlivňujících mocenské postavení Číny a způsoby, jakými se Čína s potenciální ztrátou ekonomické hard power a soft power snaží vyrovnat.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses