Potenciál pražských divadel v domácím a příjezdovém cestovním ruchu - Dvořáková, Nikola (2017)
Hlavním cílem práce je zhodnotit využití potenciálu nabídky pražských divadel v domácím a příjezdovém cestovním ruchu, najít nejvýznamnější pražské divadelní instituce a srovnat způsob prezentace jejich nabídky s institucemi v podobných destinacích. Úvodní kapitoly jsou věnovány kulturnímu cestovnímu ruchu obecně, v České republice a v Praze. Následuje kapitola věnovaná nabídce pražských divadel a využívání jejího potenciálu v cestovním ruchu, hodnocené na základě výsledků provedeného dotazníkového šetření. V závěrečné kapitole je pak srovnána prezentace nabídky vybraných divadel v Berlíně, Drážďanech a Vídni s Prahou.