Vliv migrační krize na mezinárodní cestovní ruch - Tomšů, Gabriela; Abrhám, Josef; Trávová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá dvěma aktuálními fenomény, migrací a terorismem. Cílem práce je zhodnotit cestovní ruch na území Evropské unie v posledních dvou letech, kdy čelí migrační krizi v komparaci s rokem předchozím. Vývoj cestovního ruchu vybraných členských států analyzuje podle statistik incomingového, výjezdového a domácího cestovního ruchu a také podle jeho podílu na HDP a celkové zaměstnanosti zemí. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy spojené s problematikou migrace, terorismu a mezinárodního cestovního ruchu. Praktická část zjišťuje dopady současné migrační krize a nové trendy, které se jejich zapříčiněním nyní objevují. Práce také obsahuje doporučení destinacím, jak ke krizi přistupovat a predikci budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses