Vývoj návštěvnosti českých lázní v letech 1993 - 2015 - Horníková, Michaela (2017)
Diplomová práce se zabývá vývojem návštěvnosti českých lázní od roku 1993-2015 podle různých segmentačních kritérií. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s lázeňstvím. Nejprve je definován zdravotně orientovaný cestovní ruch, lázeňství a produkt v lázeňském zařízení. Dále jsou uvedeny statistické ukazatelé návštěvnosti a faktory ovlivňující vývoj návštěvnosti. Praktická část je zaměřena na analýzu návštěvnosti podle věku pacientů, způsobu úhrady a indikačních skupin od roku 1993-2015. Závěr rekapituluje zásadní poznatky zjištěné při zpracování této práce.