Vývoj návštěvnosti českých lázní v letech 1993 - 2015 - Horníková, Michaela; Valentová, Jana; Machová, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá vývojem návštěvnosti českých lázní od roku 1993-2015 podle různých segmentačních kritérií. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s lázeňstvím. Nejprve je definován zdravotně orientovaný cestovní ruch, lázeňství a produkt v lázeňském zařízení. Dále jsou uvedeny statistické ukazatelé návštěvnosti a faktory ovlivňující vývoj návštěvnosti. Praktická část je zaměřena na analýzu návštěvnosti podle věku pacientů, způsobu úhrady a indikačních skupin od roku 1993-2015. Závěr rekapituluje zásadní poznatky zjištěné při zpracování této práce.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses