Strategie podniku - Švirk, Martin; Kovář, František, 1940-; Trachta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem této diplomové práce je zpracovat strategickou analýzu podniku YORK, spol. s r. o., tzn. externí a interní analýzu podniku. Na základě těchto analýz poté navrhnout strategii podniku a doporučení pro budoucí vývoj podniku. Diplomová práce je členěna na teoretickou, metodologickou a aplikační část. V první části práce jsou nejprve vysvětleny základní strategické pojmy. Poté jsou charakterizovány analýzy pro externí a interní prostředí podniku a metodologie pro tvorbu strategie. Následuje metodologie diplomové práce, kde je popsáno, jakými metodami pro analýzy a sběr dat se došlo k cíli práce. Poté navazuje aplikační část. Aplikační část práce nejprve obsahuje charakteristiku analyzované společnosti. Na společnosti YORK, spol. s r. o. je provedena analýza externího a interního prostředí. Pomocí těchto analýz jsou identifikovány příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky. Tyto faktory jsou pak zpracovány ve SWOT analýze, která syntetizuje získané poznatky ze zmíněných analýz. Na základě výstupů ze SWOT analýzy je formulována strategie a také doporučení pro YORK, spol. s r. o.
Vedoucí práce: František Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; interní analýza; externí analýza; diplomové práce; strategic planning; master's theses