Úpadkové trestné činy - Dudová, Martina; Moravec, Tomáš, 1983-; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou podání zjevně nedůvodného až podvodného insolvenčního návrhu, který ve svých sekundárních důsledcích může vyvolat skutečný úpadek dotčeného dlužníka, poškození jeho věřitelů a jiné úpadkové trestné činy. Účelem podání takového návrhu může být zmocnění se majetku dotčené osoby nebo tuto osobu diskvalifikovat v konkurenci na trhu. Cílem této práce je zhodnocení úpravy, která se týká sankciování podání zjevně bezdůvodného insolvenčního návrhu, a to z pohledu trestního a insolvenčního práva a s ohledem se subsidiaritou právní represe.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses