Postavení společnosti ČSA na trhu letecké dopravy - Dudová, Petra (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje společnosti České Aerolinie, a.s. a analyzuje především její postavení na leteckém trhu. Je zde popsán vývoj ČSA a důležité okolnosti, které zformovaly dnešní podobu společnosti. ČSA se potýkala s ekonomickými problémy, proto je v práci zahrnuta i finanční analýza, jež ukáže, zda má společnost ještě budoucnost. Práce podává i podrobný rozbor leteckého trhu, kde je společnost srovnávána s konkurenčními aerolinkami. ČSA se za posledních deset let výrazně proměnila, a právě na objasnění těchto změn se zaměřuje má práce.